Proč dělám to, co dělám? Aneb moje cesta

SDÍLET

Zdraví je ve tvých rukách, vše, co potřebuješ, máš už v sobě. Stačí to jen probudit.

Když o tom dokážeš snít, dokážeš to i uskutečnit.

Jsem lektorka jógy, výživový poradce, odborný pracovník v laboratorních metodách v oboru imunologie, máma malé holčičky a hlavně člověk, který chce pomáhat ostatním najít vnitřní harmonii, spokojenost a zdravý dlouhý život.

Obsah, který tvořím je určen pro ty, co hledají cestu sami k sobě, cestu k vnitřní
harmonii, ke zdravému radostnému dlouhému životu. Tvořím srdcem, s jediným úmyslem, a tím je pomáhat.

Vše, co si myslíme, co říkáme a jak vnímáme věci kolem nás, určuje náš život.
Tvoříme si ho každým okamžikem, sami sobě i svému okolí.

Jak to vše začalo?

Zhruba před 15 lety jsem se začala zajímat o zdravý životní styl, o lidské tělo, o to, jak funguje a co vše na jeho správnou funkci má vliv. Tento zájem jsem dále rozvinula na vysoké škole Přírodovědecké Univerzity Karlovy, kde jsem se na magisterském studiu zaměřila na obor Genetika a antropologie člověka.
Na doktorském studiu jsem se poté věnovala Vývojové a buněčné biologii.
Na konci druhého ročníku jsem ale studium přerušila a z vědecké sféry jsem přešla do té klinické, kam mě to táhlo mnohem více.

Já jsem v životě dostala několik šancí žít, měla jsem vždy štěstí v neštěstí. Utvořilo to ze mě člověka, jakým jsem teď. Vděčná a milující svůj život, přes všechny ty šrámy, které si s sebou nesu na těle i duši.

A jak jsem se do tohoto bodu spokojenosti dostala?

Skrze jógu.

S jógou jsem se poprvé seznámila, někdy před 10 lety, kdy jsem ji mylně brala jako doplňkové protahování k mé milované atletice, a tedy nebyla to láska na první pohled.

Po letech mě ale znovu k józe přivedl strach o zdraví, stres a touha zpomalit.
Díky józe jsem našla ztracenou rovnováhu a pevnou půdu pod nohama.

A tak moje transformační jógová cesta začala v roce 2017, kdy jsem ztrácela samu sebe, kdy se moje zdraví začalo rozpadat. Skončila jsem na neurochirurgii a neuroonkologii ÚVN, kde jsem musela podstoupit složitou operaci s dlouhou rekonvalescencí. Jóga mi, jako jediná, pomohla vrátit tělo do původního stavu a měla nesmírný vliv na mou mysl. Začalo se měnit moje vnímání světa i různých situací, otevřely se mi oči. Věděla jsem, jak žít nechci a postupně si podle toho tvořila svůj nový život.

Začalo objevování toho, co to je ŽÍT ŽIVOT

Věřím tomu, že jsme v životě ovlivnění jistým výchozím nastavením našeho příchodu na svět a situací, do které se rodíme. Ale je na nás, jak se k tomu postavíme a jak dál, s rozdanými životními kartami, hrajeme. A i když máme občas pocit, že nám život neustále hází klacky pod nohy, s odstupem času vidíme, že ty další a další lekce nás posilují a utváří z nás člověka, kterým máme být. Jóga je pro mě úchvatná, nikdy nekončící cesta (sebe)poznání, přinášející do života harmonii a radost.

Věřím, že si každý v józe může najít to, co zrovna potřebuje. Jóga je totiž mnohem víc než jen fyzická aktivita, je to i způsob myšlení a prožívání života. Učí nás vědomě dýchat, hýbat se, ale i vědomě prožívat život. Učí nás přijímat věci takové, jaké jsou. Pomáhá nám pochopit pravý smysl štěstí, který se ukrývá v přítomném okamžiku v nás samých.

Žít šťastný život není umění, ale přirozeností každého z nás.

Provázet ostatní na jejich jógové cestě je pro mě darem a životním naplněním,
mou dharmou.

Protože vzdělávání
nás posouvá dál.

Moje certifikáty:

Yoga Instructor
(MŠMT, Yoga Alliance)

Gravid Yoga
(YACEP)

Zdravá záda
(YACEP)

Yin Yoga
(YACEP)

Základy aromaterapie
(Nobilis Tilia)

Výživa a výživové
poradenství FTVS UK (MŠMT)

Instruktor pilates – v procesu
(MŠMT)

Workshopy:

Inverzní pozice

Jak na pokročilejší ásany

Rozbor Súrja Namaskár

Pránájáma a krije

Principy zdravého pohybu

Předklony a záklony

Relaxační a meditační techniky

Jivamukti Magic Ten

Přečti si další příspěvky
z mého pravidelného blogu

Síla jarních bylin aneb dary přírody kolem nás

Síla jarních bylin aneb dary přírody kolem nás

I přes teplotní skoky a deštivý a chladný uplynulý týden, je jaro v plném proudu. Příroda se probudila ze zimního spánku. Někdo srší energií, u někoho se dostavuje jarní únava. Ke znovuzískání potřebné energie a vymanění se z letargie a únavy, nám může pomoct sama příroda a její jarní dary v podobě bylinek, které rostou v lesích, na loukách nebo zrovna na vaší zahrádce. 🙂